Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Brasiliens landslagströjor 1994

Brasiliens landslagströjor 1994
FOTBOLLSTRÖJOR

Brasiliens landslagströjor 1994

En Ikonisk design för en oförglömlig världsmästartitel. 

Länk till tröjorna BLÅ / GUL

När Brasilien lyfte VM-pokalen 1994 i USA var det en triumf som markerade landets återkomst till den absoluta världstoppen i fotboll. Den brasilianska landslagströjan som bar laget till denna historiska seger blev en ikon i fotbollshistorien – en symbol för det vackra spelet, "o jogo bonito", och en påminnelse om en av de mest spännande VM-turneringarna genom tiderna.

Brasiliens landslagströjor 1994 fortsatte traditionen med de klassiska gulgröna färgerna som blivit synonymt med laget och dess spelstil. Tröjan, tillverkad av Umbro, var gul med gröna detaljer och en vit rund krage – en design som var enkel men elegant, och som hyllade lagets historia samtidigt som den kändes modern och dynamisk.

På framsidan av tröjan fanns Brasiliens emblem, ett klassiskt sköldemblem med de fem stjärnorna ovanför – som symboliserade de tidigare fyra VM-titlarna samt platsen som värdnation för turneringen 1950. År 1994, efter triumfen i USA, skulle en femte stjärna läggas till. Det var en kraftfull påminnelse om landets rika fotbollshistoria och ambitionen att återigen bli bäst i världen.

En annan detalj som särskilde denna tröja var mönstret som prydde den. Tröjan hade ett subtilt mönster i tyget, bestående av geometriska former och brasilianska symboler som återgav tröjan en unik och livfull känsla utan att ta över den enkla och stilrena designen.

Brasilien inledde VM 1994 som en av favoriterna, och tröjan blev snabbt en ikon på planen. Laget leddes av tränaren Carlos Alberto Parreira och spelade en mer defensiv och organiserad fotboll än vad många var vana vid att se från ett brasilianskt landslag. Trots detta hade laget fortfarande den kreativitet och skicklighet som förväntades av dem, med spelare som Romário, Bebeto, och Dunga som nyckelfigurer.

Under turneringen blev Brasiliens tröjor ett bekant och älskat inslag, och deras prestationer förde dem hela vägen till finalen mot Italien. I finalen på Rose Bowl Stadium i Pasadena, Kalifornien, spelade Brasilien i sina gula tröjor i en match som efter 120 mållösa minuter gick till straffsparkar. Det var där, iklädda sina ikoniska tröjor, som Brasilien säkrade sin fjärde VM-titel efter att Roberto Baggio sköt över ribban i den avgörande straffen.

Brasiliens VM-tröja från 1994 är mer än bara ett plagg – den är en symbol för nationens fotbollsarv och dess triumfer på den största scenen. Tröjan har sedan dess blivit en favorit bland samlare och fotbollsfans världen över, och den påminner om ett mästerskap där Brasilien återigen befäste sin plats som ett av världens mest framstående fotbollsnationer.

För många fotbollsfans representerar tröjan också en tid då fotbollen verkligen var ett globalt fenomen, med VM i USA som en av de mest minnesvärda turneringarna i modern tid. Tröjans enkelhet och elegans, i kombination med de minnen och den historia den bär med sig, har gjort den till en av de mest ikoniska fotbollströjorna genom tiderna.

Brasiliens landslagströjor från 1994 är mer än bara en del av fotbollshistorien – de är ett levande bevis på nationens passion för spelet och dess förmåga att inspirera världen. Den gulgröna tröjan som bars i USA har blivit en symbol för Brasiliens återkomst till fotbollens absoluta topp, och den kommer alltid att vara förknippad med minnet av en av de mest älskade VM-turneringarna och en av sportens största triumfer.

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Other blog posts

Jay Rodriguez: Hemkomsten till Burnley 2019
FOTBOLLSTRÖJOR

Jay Rodriguez: Hemkomsten till Burnley 2019

  Länk till tröjan HÄR När Jay Rodriguez återvände till Burnley under sommaren 2019 var det ett speciellt ögonblick för både spelaren och klubben. För Rodriguez, som startade sin karriär i Burnle...

Read more
Vår englandskollektion: 2004-2010
FOTBOLLSTRÖJOR

Vår englandskollektion: 2004-2010

Under perioden 2004 till 2010 genomgick Englands fotbollslandslags tröjor flera designförändringar, som speglade både mode och teknologiska framsteg inom sportkläder. Här är en översikt över tröjo...

Read more